czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

  2013.03.18. 22:47


Marcelo González, of Panorama Católico Internacional

 A HORROR

Az összes elképzelhetetlen jelölt között talán Jorge Mario Bergoglio bíboros a legrosszabb. Nem azért, mintha nyíltan állást foglalna a hit és az erkölcs ellen, ha­­nem mert Buenos Aires-i érseki munkájából megítélve a hit és a morál a szá­má­ra láthatólag lényegtelenek. A hagyományos nagymise esküdt ellensége, hi­szen a régi liturgia deklarált ellenségeinek megengedte, hogy csak leutánozzák. Üldözött minden egyszerű papot, aki az erőfeszítésektől elfáradva viselte a re­ve­rendát, szilárd hittel imádkozott, vagy egyszerűen érdeklődött a Summorum Pontificum – „tridenti mise”, misekönyv a pápáknak - iránt. Elhíresült követ­ke­zetlenségé­ről (időnkint előadásainak és prédikációinak érthetetlensége miatt), megszokottan közönséges demagógiájáról, kétértelmű kifejezéseiről, s noha nem lehet azt mondani, hogy az ő elöljárósága eretnek lett volna, de lényegé­ben elmondhatatlan, mennyire zavaros volt.

A Buenos Aires-i kúriában hívőtáborának tevékenységére, néhány hívőé kivéte­lé­vel, nem az erényesség volt jellemző. Többen is a súlyos morális eltévelyedés gya­­nújába keveredtek.

Semmi különösebb oka nem volt rá, hogy katedrálisát tartósan kikölcsönözze a protestánsoknak, a muszlimoknak, a zsidóknak vagy ugyanígy partizán (!) cso­por­tok­nak valami teljesíthetetlen és szükségtelen vallásközi dialógus jegyében. Elhíresült a protestánsokkal való találkozásairól is, a Luna Park-i Arénában, ahol az Imaház prédikátorával, Raniero Cantalamessával együtt megáldották a pro­tes­táns lelkészek, méltóságos szerepkörben, amelyben gyakorlatilag elismerte a TV-lelkipásztorok „erejének” létjogosultságát és hatékonyságát.

Ez a választás felfoghatatlan, ő nem egy több nyelvet beszélő ember, nincs kú­riai tapasztalata, nem sugározza a szentség fényét, járatlan a tudományban és a liturgiában, sohasem harcolt az abortusz ellen, és csak egészen gyengén ellenzi a homoszexuálisok házasságát (ezzel gyakorlatilag püspöki beleegyezését adja), nincs jó modora, amivel megtisztelje a pápai trónt. Soha nem harcolt bármi má­sért, csak a hatalmi pozíciók megszerzéséért. 

Érthetetlen, mi volt Benedek szándéka az Egyházzal. Nem adta semmi meg­győző magyarázatát, milyen feltételek hiányoznak ahhoz, hogy tovább folytassa munkáját. 

Lehet, Isten megsegíti Egyházát.

Senki sem vonhatja kétségbe soha, emberileg bármily nehéznek tűnjék is, az át­változás ké­pes­ségét … ám mindazonáltal a jövő megrémít bennünket.

Angolból fordította: Czike László

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)