czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

  2013.03.18. 22:47


Marcelo González, of Panorama Católico Internacional

 A HORROR

Az összes elképzelhetetlen jelölt között talán Jorge Mario Bergoglio bíboros a legrosszabb. Nem azért, mintha nyíltan állást foglalna a hit és az erkölcs ellen, ha­­nem mert Buenos Aires-i érseki munkájából megítélve a hit és a morál a szá­má­ra láthatólag lényegtelenek. A hagyományos nagymise esküdt ellensége, hi­szen a régi liturgia deklarált ellenségeinek megengedte, hogy csak leutánozzák. Üldözött minden egyszerű papot, aki az erőfeszítésektől elfáradva viselte a re­ve­rendát, szilárd hittel imádkozott, vagy egyszerűen érdeklődött a Summorum Pontificum – „tridenti mise”, misekönyv a pápáknak - iránt. Elhíresült követ­ke­zetlenségé­ről (időnkint előadásainak és prédikációinak érthetetlensége miatt), megszokottan közönséges demagógiájáról, kétértelmű kifejezéseiről, s noha nem lehet azt mondani, hogy az ő elöljárósága eretnek lett volna, de lényegé­ben elmondhatatlan, mennyire zavaros volt.

A Buenos Aires-i kúriában hívőtáborának tevékenységére, néhány hívőé kivéte­lé­vel, nem az erényesség volt jellemző. Többen is a súlyos morális eltévelyedés gya­­nújába keveredtek.

Semmi különösebb oka nem volt rá, hogy katedrálisát tartósan kikölcsönözze a protestánsoknak, a muszlimoknak, a zsidóknak vagy ugyanígy partizán (!) cso­por­tok­nak valami teljesíthetetlen és szükségtelen vallásközi dialógus jegyében. Elhíresült a protestánsokkal való találkozásairól is, a Luna Park-i Arénában, ahol az Imaház prédikátorával, Raniero Cantalamessával együtt megáldották a pro­tes­táns lelkészek, méltóságos szerepkörben, amelyben gyakorlatilag elismerte a TV-lelkipásztorok „erejének” létjogosultságát és hatékonyságát.

Ez a választás felfoghatatlan, ő nem egy több nyelvet beszélő ember, nincs kú­riai tapasztalata, nem sugározza a szentség fényét, járatlan a tudományban és a liturgiában, sohasem harcolt az abortusz ellen, és csak egészen gyengén ellenzi a homoszexuálisok házasságát (ezzel gyakorlatilag püspöki beleegyezését adja), nincs jó modora, amivel megtisztelje a pápai trónt. Soha nem harcolt bármi má­sért, csak a hatalmi pozíciók megszerzéséért. 

Érthetetlen, mi volt Benedek szándéka az Egyházzal. Nem adta semmi meg­győző magyarázatát, milyen feltételek hiányoznak ahhoz, hogy tovább folytassa munkáját. 

Lehet, Isten megsegíti Egyházát.

Senki sem vonhatja kétségbe soha, emberileg bármily nehéznek tűnjék is, az át­változás ké­pes­ségét … ám mindazonáltal a jövő megrémít bennünket.

Angolból fordította: Czike László

 

Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!