czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

  2013.03.18. 22:47


Marcelo González, of Panorama Católico Internacional

 A HORROR

Az összes elképzelhetetlen jelölt között talán Jorge Mario Bergoglio bíboros a legrosszabb. Nem azért, mintha nyíltan állást foglalna a hit és az erkölcs ellen, ha­­nem mert Buenos Aires-i érseki munkájából megítélve a hit és a morál a szá­má­ra láthatólag lényegtelenek. A hagyományos nagymise esküdt ellensége, hi­szen a régi liturgia deklarált ellenségeinek megengedte, hogy csak leutánozzák. Üldözött minden egyszerű papot, aki az erőfeszítésektől elfáradva viselte a re­ve­rendát, szilárd hittel imádkozott, vagy egyszerűen érdeklődött a Summorum Pontificum – „tridenti mise”, misekönyv a pápáknak - iránt. Elhíresült követ­ke­zetlenségé­ről (időnkint előadásainak és prédikációinak érthetetlensége miatt), megszokottan közönséges demagógiájáról, kétértelmű kifejezéseiről, s noha nem lehet azt mondani, hogy az ő elöljárósága eretnek lett volna, de lényegé­ben elmondhatatlan, mennyire zavaros volt.

A Buenos Aires-i kúriában hívőtáborának tevékenységére, néhány hívőé kivéte­lé­vel, nem az erényesség volt jellemző. Többen is a súlyos morális eltévelyedés gya­­nújába keveredtek.

Semmi különösebb oka nem volt rá, hogy katedrálisát tartósan kikölcsönözze a protestánsoknak, a muszlimoknak, a zsidóknak vagy ugyanígy partizán (!) cso­por­tok­nak valami teljesíthetetlen és szükségtelen vallásközi dialógus jegyében. Elhíresült a protestánsokkal való találkozásairól is, a Luna Park-i Arénában, ahol az Imaház prédikátorával, Raniero Cantalamessával együtt megáldották a pro­tes­táns lelkészek, méltóságos szerepkörben, amelyben gyakorlatilag elismerte a TV-lelkipásztorok „erejének” létjogosultságát és hatékonyságát.

Ez a választás felfoghatatlan, ő nem egy több nyelvet beszélő ember, nincs kú­riai tapasztalata, nem sugározza a szentség fényét, járatlan a tudományban és a liturgiában, sohasem harcolt az abortusz ellen, és csak egészen gyengén ellenzi a homoszexuálisok házasságát (ezzel gyakorlatilag püspöki beleegyezését adja), nincs jó modora, amivel megtisztelje a pápai trónt. Soha nem harcolt bármi má­sért, csak a hatalmi pozíciók megszerzéséért. 

Érthetetlen, mi volt Benedek szándéka az Egyházzal. Nem adta semmi meg­győző magyarázatát, milyen feltételek hiányoznak ahhoz, hogy tovább folytassa munkáját. 

Lehet, Isten megsegíti Egyházát.

Senki sem vonhatja kétségbe soha, emberileg bármily nehéznek tűnjék is, az át­változás ké­pes­ségét … ám mindazonáltal a jövő megrémít bennünket.

Angolból fordította: Czike László

 

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE