czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

  2013.03.18. 22:47


Marcelo González, of Panorama Católico Internacional

 A HORROR

Az összes elképzelhetetlen jelölt között talán Jorge Mario Bergoglio bíboros a legrosszabb. Nem azért, mintha nyíltan állást foglalna a hit és az erkölcs ellen, ha­­nem mert Buenos Aires-i érseki munkájából megítélve a hit és a morál a szá­má­ra láthatólag lényegtelenek. A hagyományos nagymise esküdt ellensége, hi­szen a régi liturgia deklarált ellenségeinek megengedte, hogy csak leutánozzák. Üldözött minden egyszerű papot, aki az erőfeszítésektől elfáradva viselte a re­ve­rendát, szilárd hittel imádkozott, vagy egyszerűen érdeklődött a Summorum Pontificum – „tridenti mise”, misekönyv a pápáknak - iránt. Elhíresült követ­ke­zetlenségé­ről (időnkint előadásainak és prédikációinak érthetetlensége miatt), megszokottan közönséges demagógiájáról, kétértelmű kifejezéseiről, s noha nem lehet azt mondani, hogy az ő elöljárósága eretnek lett volna, de lényegé­ben elmondhatatlan, mennyire zavaros volt.

A Buenos Aires-i kúriában hívőtáborának tevékenységére, néhány hívőé kivéte­lé­vel, nem az erényesség volt jellemző. Többen is a súlyos morális eltévelyedés gya­­nújába keveredtek.

Semmi különösebb oka nem volt rá, hogy katedrálisát tartósan kikölcsönözze a protestánsoknak, a muszlimoknak, a zsidóknak vagy ugyanígy partizán (!) cso­por­tok­nak valami teljesíthetetlen és szükségtelen vallásközi dialógus jegyében. Elhíresült a protestánsokkal való találkozásairól is, a Luna Park-i Arénában, ahol az Imaház prédikátorával, Raniero Cantalamessával együtt megáldották a pro­tes­táns lelkészek, méltóságos szerepkörben, amelyben gyakorlatilag elismerte a TV-lelkipásztorok „erejének” létjogosultságát és hatékonyságát.

Ez a választás felfoghatatlan, ő nem egy több nyelvet beszélő ember, nincs kú­riai tapasztalata, nem sugározza a szentség fényét, járatlan a tudományban és a liturgiában, sohasem harcolt az abortusz ellen, és csak egészen gyengén ellenzi a homoszexuálisok házasságát (ezzel gyakorlatilag püspöki beleegyezését adja), nincs jó modora, amivel megtisztelje a pápai trónt. Soha nem harcolt bármi má­sért, csak a hatalmi pozíciók megszerzéséért. 

Érthetetlen, mi volt Benedek szándéka az Egyházzal. Nem adta semmi meg­győző magyarázatát, milyen feltételek hiányoznak ahhoz, hogy tovább folytassa munkáját. 

Lehet, Isten megsegíti Egyházát.

Senki sem vonhatja kétségbe soha, emberileg bármily nehéznek tűnjék is, az át­változás ké­pes­ségét … ám mindazonáltal a jövő megrémít bennünket.

Angolból fordította: Czike László

 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok