czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

Marcelo González, of Panorama Católico Internacional - A horror (fordítás)

  2013.03.18. 22:47


Marcelo González, of Panorama Católico Internacional

 A HORROR

Az összes elképzelhetetlen jelölt között talán Jorge Mario Bergoglio bíboros a legrosszabb. Nem azért, mintha nyíltan állást foglalna a hit és az erkölcs ellen, ha­­nem mert Buenos Aires-i érseki munkájából megítélve a hit és a morál a szá­má­ra láthatólag lényegtelenek. A hagyományos nagymise esküdt ellensége, hi­szen a régi liturgia deklarált ellenségeinek megengedte, hogy csak leutánozzák. Üldözött minden egyszerű papot, aki az erőfeszítésektől elfáradva viselte a re­ve­rendát, szilárd hittel imádkozott, vagy egyszerűen érdeklődött a Summorum Pontificum – „tridenti mise”, misekönyv a pápáknak - iránt. Elhíresült követ­ke­zetlenségé­ről (időnkint előadásainak és prédikációinak érthetetlensége miatt), megszokottan közönséges demagógiájáról, kétértelmű kifejezéseiről, s noha nem lehet azt mondani, hogy az ő elöljárósága eretnek lett volna, de lényegé­ben elmondhatatlan, mennyire zavaros volt.

A Buenos Aires-i kúriában hívőtáborának tevékenységére, néhány hívőé kivéte­lé­vel, nem az erényesség volt jellemző. Többen is a súlyos morális eltévelyedés gya­­nújába keveredtek.

Semmi különösebb oka nem volt rá, hogy katedrálisát tartósan kikölcsönözze a protestánsoknak, a muszlimoknak, a zsidóknak vagy ugyanígy partizán (!) cso­por­tok­nak valami teljesíthetetlen és szükségtelen vallásközi dialógus jegyében. Elhíresült a protestánsokkal való találkozásairól is, a Luna Park-i Arénában, ahol az Imaház prédikátorával, Raniero Cantalamessával együtt megáldották a pro­tes­táns lelkészek, méltóságos szerepkörben, amelyben gyakorlatilag elismerte a TV-lelkipásztorok „erejének” létjogosultságát és hatékonyságát.

Ez a választás felfoghatatlan, ő nem egy több nyelvet beszélő ember, nincs kú­riai tapasztalata, nem sugározza a szentség fényét, járatlan a tudományban és a liturgiában, sohasem harcolt az abortusz ellen, és csak egészen gyengén ellenzi a homoszexuálisok házasságát (ezzel gyakorlatilag püspöki beleegyezését adja), nincs jó modora, amivel megtisztelje a pápai trónt. Soha nem harcolt bármi má­sért, csak a hatalmi pozíciók megszerzéséért. 

Érthetetlen, mi volt Benedek szándéka az Egyházzal. Nem adta semmi meg­győző magyarázatát, milyen feltételek hiányoznak ahhoz, hogy tovább folytassa munkáját. 

Lehet, Isten megsegíti Egyházát.

Senki sem vonhatja kétségbe soha, emberileg bármily nehéznek tűnjék is, az át­változás ké­pes­ségét … ám mindazonáltal a jövő megrémít bennünket.

Angolból fordította: Czike László

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints