czl
czl
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Könyvek
 
Publicisztikák
 
Versek
 
Háttérhatalom
Háttérhatalom : Czike László - Wikipédia

Czike László - Wikipédia

  2017.05.14. 08:46


Czike László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
 
Czike László
Született 1950. április 10. (67 éves)
Budapest
Nemzetisége magyar
Foglalkozása közgazdász,
gazdasági tanácsadó,
író,
publicista

Czike László (Budapest, 1950. április 10. – ) magyar közgazdász, gazdasági tanácsadó, író és publicista.

Tartalomjegyzék

Élete és szakmai pályája

Diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipari karán védte meg 1977-ben vállalati stratégiából. Több mint harmincéves gazdasági vezetői gyakorlattal rendelkezik. A rendszerváltást megelőzően állami vállalatok munkatársa volt (pl. Magyar Posta, MÁV, ÁFOR, Hungarocamion, Közlekedéstudományi Intézet), mind magasabb vezető beosztásokban, azt követően pedig privatizációs tanácsadóként, vállalkozási igazgatói beosztásban dolgozott (CO-NEXUS Rt., Consult-Service Kft.). 1995 után már menedzsment-tanácsadással, valamint szakmai tanulmányok írásával is foglalkozott. 1996-ban nagyvállalatoknál volt főtanácsadó (Antenna Hungária Rt., BKV Zrt. stb.), 1997-ben pedig közel egy évig vezető közgazdásza, illetve az akkori elnök, Peták István főtanácsadója volt a Magyar Televízió Rt.-ben. 1996 és 1998 között Varga Mihály, a FIDESZ kabinetfőnökének tanácsadója mint szakértő, államadóssági és privatizációs ügyekben. 2000-ben Domokos László, a FIDESZ gazdasági kabinetvezetőjének szakértőjeként az állami költségvetés és a zárszámadás, valamint törvénytervezetek felülvizsgálója.

Vácott él, 2010. óta nyugdíjas. Nős, hat gyermek édesapja és 10 unokája van.

Író-publicista munkássága

Első írásai az Ötlet (1989) és a Ludas Matyi (1990) számaiban láttak napvilágot. 1995 óta rendszeresen ír és publikál: politikai esszéit, gazdasági elemzéseit, pamfletjeit és Szentírás-magyarázatait számos lap, folyóirat (Magyar Nemzet, Hunnia, Demokrata, Új Idők, Új Magyarország, Kapu (folyóirat), Nemzetőr, Szövetség, Leleplező, Magyar Hírlap stb.) közölte és közli napjainkban is. Írásai egyre több internetes oldalon is olvashatók. Könyvek szerzője is, eddig kilenc könyve jelent meg, ám kéziratban is van még számos kiadatlan munkája[1]

Művei

Kiadott könyvei

 • Nexusban a Co-Nexussal. Heti Válasz Kiadó, 2001.
 • Magyarország privatizációja. Kapu Könyvek, 2003.
 • A szeretet törvénye. Kairosz Kiadó, 2004.
 • A pokol legalsóbb bugyra - A magyar közszolgálati televízió. Gold Book Könyvkiadó, 2006.
 • Sándor András, a szabadgondolkodó. Heraldika Kiadó, 2006.
 • Végtelenek keresztútján. Edition Nove, 2009.
 • Csillagközi mag a földi Grálban. Edition Nove, 2009.
 • Kicsinyhitűeknek a kifürkészhetetlenről. Edition Nove, 2010.
 • Az arany rózsakereszt. Edition Nove, 2010.
 • Elektronikus kiadványok
 • Sándor András, a szabadgondolkodó. 2013. DigiBook
 • A szeretet törvénye. 2013. DigiBook
 • Magyarország privatizációja. 2014. DigiBook
 • Mezopotámirak. 2014. DigiBook
 • Digitális reinkarnáció. 2015. DigiBook
 • Kicsinyhitűeknek a kifürkészhetetlenről. 2016. DigiBook

Időszakos kiadványok

 • Rendszerváltó szabadkőművesek. Ébredés 123.szám., 2010.
 • Digitális reinkarnáció. Ébredés 129. szám., 2010.

Jegyzetek

 1.  
 1. pl.: a Rendszerváltó szabadkőművesek [1].
 

Források

Külső hivatkozások

 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!